Τρίτη 26 Μαρτίου 2013


Νερό: Πόσο πρέπει να πίνετε κάθε μέρα;

Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία, ενώ οι ανάγκες διαφέρουν από άτομο. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να εξασφαλίσουν πίνετε αρκετά υγρά.

Με προσωπικό Mayo Clinic
Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα; Είναι ένα απλό θέμα, χωρίς εύκολες απαντήσεις. Μελέτες έχουν διαφορετικές συστάσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα, τις ανάγκες νερού σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας σας, το πόσο δραστήριοι είστε και όπου ζείτε.
Αν και κανένας τύπος ταιριάζει σε όλους, γνωρίζοντας περισσότερα για την ανάγκη του σώματός σας για υγρά θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε πόσο νερό για να πίνουν κάθε μέρα.

Τα οφέλη υγείας του νερού

Το νερό είναι το κύριο χημικό συστατικό του σώματός σας και αποτελεί περίπου το 60 τοις εκατό του σωματικού βάρους σας. Κάθε σύστημα στο σώμα σας εξαρτάται από το νερό. Για παράδειγμα, το νερό ξεπλένει τις τοξίνες από τα ζωτικά όργανα, μεταφέρει θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα και σας προσφέρει ένα υγρό περιβάλλον για το αυτί, τη μύτη και το λαιμό τους ιστούς.
Η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, μια πάθηση που εμφανίζεται όταν δεν έχετε αρκετό νερό στο σώμα σας να εκτελούν τις συνήθεις λειτουργίες. Ακόμα και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να στραγγίξει την ενέργεια σας και να σας κάνει κουρασμένος.

Πόσο νερό χρειάζεστε;

Κάθε μέρα χάνουν νερό μέσω της αναπνοής, του ιδρώτα σας, τα ούρα και τις κινήσεις του εντέρου. Για το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να αναπληρωθούν ύδρευσης της από την κατανάλωση ποτών και τροφίμων που περιέχουν νερό.
Έτσι πόσο ρευστό ο μέσος, υγιής ενήλικας που ζει σε εύκρατο κλίμα χρειάζεται; Το Ινστιτούτο Ιατρικής καθορίζεται ότι μια επαρκής πρόσληψη (AI) για τους άνδρες είναι περίπου 3 λίτρα (περίπου 13 φλιτζάνια) του συνόλου των ποτών την ημέρα. Το AI για τις γυναίκες είναι 2,2 λίτρα (περίπου 9 φλιτζάνια) του συνόλου των ποτών την ημέρα.

Τι γίνεται με τη συμβουλή να πίνετε οκτώ ποτήρια την ημέρα;

Ο καθένας έχει ακούσει την συμβουλή, "Να πίνετε οκτώ 8-ουγκιά ποτήρια νερό την ημέρα." Αυτό είναι περίπου 1,9 λίτρα, το οποίο δεν είναι και τόσο διαφορετικό από το Ινστιτούτο Ιατρικής των συστάσεων. Παρά το γεγονός ότι η "8 από 8" κανόνας δεν υποστηρίζεται από ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, ότι παραμένει δημοφιλής επειδή είναι εύκολο να θυμάστε. Απλά να έχετε κατά νου ότι ο κανόνας θα πρέπει να αναμορφωθεί ως εξής: «Να πίνετε τουλάχιστον οκτώ 8-ουγκιά ποτήρια υγρών την ημέρα," επειδή όλα τα υγρά προσμετρηθούν στον ημερήσιο σύνολο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου