Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ιαματικά νερά


Τα ιαματικά νερά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, για να αντικαταστήσουν όλο ή μέρος του νερού στις συνταγές των καλλυντικών προϊόντων.
Στην Ελλάδα, ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και μέχρι πρόσφατα, οι άνθρωποι λούζονταν στα νερά των θερμών πηγών για να ομορφύνουν αλλά και για να διατηρήσουν την υγεία τους. Υπάρχουν πολλές αναφορές στην παράδοση μας για τη δύναμη των ιαματικών νερών.
Τα άλατα, τα μεταλλικά στοιχεία και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν, τους δίνουν μοναδικές ιδιότητες για το δέρμα αλλά και για τον ψυχισμό, γνωστές από την αρχαιότητα, σε όλους τους πολιτισμούς.
Σήμερα, ο ρόλος των ιαματικών νερών επαναπροσδιορίζεται, όχι μόνο στην ιατρική αλλά και στην κοσμητολογία. Στη Γαλλία, τέσσερις τουλάχιστον εταιρείες κυκλοφορούν σειρές καλλυντικών προϊόντων με το όνομα της πηγής από όπου αντλούν το νερό τους. Αλλά η τάση εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες και τείνει να γίνει μόδα.
Πρόκειται λοιπόν απλώς για μια νέα μόδα;
Όχι. Οι έρευνες που γίνονται, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στη χρήση των ιαματικών νερών στο δέρμα.
Οι ιδιότητες αυτές βρίσκουν εφαρμογή στα καλλυντικά και δερματολογικά προϊόντα, στην ενυδάτωση, την αντιμετώπιση του λιπαρού δέρματος και της ακμής, την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, στο έκζεμα, την ψωρίαση, τα εγκαύματα, τα προβλήματα επούλωσης, στα ευαίσθητα δέρματα.
Το νερό είναι το σημαντικότερο συστατικό των καλλυντικών προϊόντων, όπου περιέχεται σε ποσοστά μέχρι και 100%.
Με τη συγκριτική μελέτη διαφόρων νερών και την κλινική έρευνα για τη δράση του ίδιου του νερού στο δέρμα, αποδεικνύονται οι ιδιότητες και επιβεβαιώνεται η εμπειρία αιώνων: τα ιαματικά νερά έχουν μέλλον στα καλλυντικά. Το μέλλον αυτό, πρέπει να το αναζητήσουμε στη χώρα μας, στις δεκάδες θερμές πηγές της, ιχνηλατώντας τα ίχνη του πολιτισμού χιλιετηρίδων και χρησιμοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης επιστήμης.
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου