Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Έχουμε φτάσει πλέον σε μία εποχή όπου η γη δεν διαθέτει αρκετό καθαρό νερό. Στις επόμενες δεκαετίες, το πρόβλημα θα εντείνεται. Δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες στέρησης ενός τόσο βασικού πόρου για την επιβίωσή τους. Οι περιοχές οι οποίες διαθέτουν μεγάλες πηγές πόσιμου νερού, ειδικότερα ποτάμια και λίμνες, μολύνονται ανεπανόρθωτα από τις βιομηχανικές δραστηριότητες και τα τοξικά απόβλητα.
Τα προβλήματα λειψυδρίας ή έλλειψης πόσιμου νερού στον κόσμο συζητούνται συνήθως σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Το τελευταίο Συνέδριο για το Παγκόσμιο Ζήτημα του Νερού διεξήχθη στη Μασσαλία υπό τον τίτλο ΄Ήρθε ο Καιρός για Αποφάσεις’’. Παρ΄όλα αυτά, αντί να συζητούνται συγκεκριμένες λύσεις, οι συμμετέχοντες μίλησαν για προβλήματα που δεν είναι γνωστά μόνο στους οικολόγους.
"Το καθαρό νερό δεν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά, σε σχέση με τη ζήτηση και τις ανάγκες. Δεν έχουμε ακόμη πλήρη πληροφόρηση για αυτό το θέμα, και η διαχείριση των υδάτων είναι αποδιοργανωμένη. Με αυτό το σκεπτικό, το μέλλον μοιάζει αυξανόμενα αμφίβολο, και οι κίνδυνοι ολοένα και πιο σημαντικοί’’ δήλωσε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου η Irina Bokova, η οποία είναι η επικεφαλής της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου